מצרכים ל20 יחידות בינוניות:
- 125 מ״ל מים (חצי כוס)
- 125 מ״ל חלב (חצי כוס)
- אפשר לשים רק מים לגרסת פרווה
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (או נטורינה לפרווה)
- 5 גרם מלח (קורט)
- 20 גרם סוכר (כף)
- 150 גרם קמח לבן (כוס)
- 210 גרם ביצים טרופות בין 3.5-2.5 ביצים (מוסיפים בהדרגה)
אופן ההכנה:
- מניחים בסיר את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר ומניחים מעל אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה.
- מוסיפים מיד את כל הקמח בבת אחת.
- מערבבים בעזרת כף רחבה במהירות את התערובת ומחזירים לאש נמוכה.
- ממשיכים לערבב נמרצות 3 דקות נוספות.
- מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומערבבים בעזרת וו גיטרה.
- כשהתערובת מעט התקררה (בערך 5 דקות) מוסיפים כשליש מכמות הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- חוזרים על הפעולה עד לסיום הוספת הביצים תוך תשומת לב לבצק ולמרקם שלו. שימו לב שהוא צריך להיות סמיך וקרמי בדיוק כמו בסרטון...
- מכניסים לשק זילוף עם איזה צנטר שבא לכם:) השתמשתי בצנטר m1:)
- מזלפים ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו ל5 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל175 מעלות לרבע שעה עד שהם שחומים מאוד.
- מילוי קצפת:
500 מ״ל שמנת מתוקה
4 כפות פודינג וניל
(הכמות הזו הספיקה לי לכל הפחזניות) - לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר + 100 מ״ל שמנת מתוקה - ממיסים כדקה במיקרו:) - שומרים במקרר עד 3 ימים, או במקפיא לפני המילוי- עד שבועיים:) ניתן לחמם לפני שממלאים
