מצרכים ל12 שיפודים:
- חצי קילו פרגית (אפשר לבקש טחון או לטחון לבד)
- חופן כוסברה
- כף גדושה מיונז
- 2 שיני שום
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית תבלין לעוף
- חצי כוס פירורי לחם
- לרוטב - 3 כפות רוטב סויה
- חצי כוס רוטב טריאקי
- שומשום לקישוט
- מגישים על אורז לבן או איזה תוספת שבא לכם
אופן ההכנה:
- שמים את כל מצרכי הקציצות במעבד מזון וטוחנים הייטב.
- מרטיבים מעט את הידיים בין קציצה לקציצה שיצאו מדוייקות ולא ידבקו לידיים.
- יוצרים קציצות קטנטנות שאפשר להכניס בביס אחד לפה:)
- נועצים 4 קציצות על כל שיפוד - סך הכל 12 שיפודים.
- בשלב הזה - אם אתם עושים על הפלנצ׳ה - צולים צלייה ראשונית על אש גבוהה לקבלת פסים ואז מוסיפים את הרוטב מעל וממשיכים לצלות 3 דקות נוספות. הרוטב עוטף מושלם את הקציצה!
- אם אתם עושים על המנגל - תברישו את הרוטב על הקציצות ואז תניחו על המנגל.
- מגישים עם שומשום מעל.
