עוגת קרפ במילוי קרם בטעם שוקו וניל:)
עוגה וואווו ומהירה להכנה!!!
מצרכים לעוגה בקוטר 22: (המתכונים לפי כוס מדידה)
מצרכים לקרפ שוקו:
- 4 ביצים
- 2 כוסות חלב
- רבע כוס שמן
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כפות קקאו (30 גרם)
- קורט מלח
- כוס וחצי קמח (210 גרם)
מצרכים לקרם גבינת שמנת:
- 200 גרם גבינת שמנת 30%
- 750 מ״ל שמנת להקפצה 38%
- 6 כפות פודינג וניל
- כף אבקת סוכר
- כף גדושה נוטלה לחצי מהקצפת
- לקישוט - אבקת קקאו
אופן ההכנה לקרפ:
- בקערה נערבב את כל המצרכים לבלילה נוזלית.
- נסנן את התערובת לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- נמזוג למחבת רחבה ומשומנת מעט,
- ונטה את המחבת שתיהיה מכוסה כולה בבלילה.
- נטגן 2 דקות מכל צד.
- נקרר את הקרפים לטמפרטורת החדר.

אופן ההכנה לקרם:
- נקציף יחד את כל המצרכים לקרם יציב.
- נחלק את הקצפת ל2 קערות ובקערה אחת נוסיף נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים.
- נעביר לשקיות זילוף ונגזור פתח רחב.
נתחיל להרכיב:
- נניח קרפ, נזלף פסים עבים של קרם, מעליו קרפ נוסף, נלחץ על הקרפ באיזורים החלולים, נזלף מהקרם השני באיזורים החלולים ונמשיך כך את כל השכבות.
- בשכבה האחרונה נמרח את הקרם לשכבה אחידה. נניח קרפ אחרון ונקשט באבקת קקאו.
- העוגה מוכנה לאכילה מיידית ומושלמת יותר אחרי לילה במקרר.
- שומרים במקרר עד 5 ימים
- אפשר להקפיא עד חודש