קבלו את הקובה הכי מהירה שתכינו, מ2 תבניות ביצים שמניחים אחד על השני ויוצרים כיס סולת מושלם.
כל תבנית ביצים שנכנסת אחת בשנייה תעבוד פה :)
מצרכים ל8 מנות (אני מכינה את הקובות ומקפיאה לפני הבישול, משתמשת כל פעם לפי מספר הסועדים)
למילוי:
- 500 גרם בשר טחון
- בצל אחד מגורד
- 2 שיני שום
- חצי כפית בהרט
- כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- כף רסק עגבניות
למעטפת סולת:
- 2.5 כוסות סולת
- 4 כפות שמן
- כוס מים חמימים
- כפית מלח
למרק סלק:
- רבע כוס שמן זית
- בצל גדול חתוך גס
- צרור עליי סלרי (מ5 גבעולים)
- 2 סלקים חתוכים לקוביות
- צרור כוסברה/פטרוזיליה לפי הטעם
- חצי כפית כמון
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- קופסה קטנה רסק עגבניות
- מיץ מלימון אחד
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את כל תערובת הבשר והתבלינים ומפוררים.
- מצננים ומסננים מנוזלים.
- מערבבים את כל מרכיבי בצק הסולת, מכסים ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
- מכניסים כדורי סולת לתוך תבניות ביצים פלסטיק משומנות בספריי שמן (נקיות כמובן)
- ובעזרת התבנית השנייה מוחצים את כדורי הסולת (חשוב לשמן את התבניות) ליצירת כיס דק.
- ממלאים כפית נדיבה מהמילוי ודוחסים את המילוי פנימה.
- סוגרים את הכדורי סולת וצובטים בקצוות. מורידים שאריות.
- ויש לכם כדורים מהממים ומדוייקים!
- אפשר כמובן להכין בשיטה הרגילה.
- לפתוח כל כדור סולת בעזרת מערוך, למלא ולסגור לכדור.

למרק:
- מטגנים בצל וסלרי בשמן זית כ5 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהקובות.
- מבשלים 45 דקות על אש בינונית לריכוך הסלק.
- לאחר 45 דקות מוסיפים את הקובות (רצוי ישירות מהקפאה, זה שומר על הצורה, אבל גם אם לא מקפיאים יוצא סבבה)
- מבשלים 30 דקות נוספות, אם המרק ממש מסמיך מוסיפים עוד כוס מים:)