קציצות בקר קטנטנות עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות.
לקיציצות:
- 500 גרם בשר טחון
- תפוח אדמה בינוני מגורד
- חצי בצל לבן מגורד
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום כתוש
- ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית כמון
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח
- כפית אבקת אפייה
לרוטב:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- קופסא של עגבניות חתוכות דק 250 גרם
- 2 כפות גדושה רסק עגבניות
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כפית גדושה פפריקה חריפה (לא חובה)
- 2 שיני שום כתוש
- רבע כפית כמון
- כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כוסות מים (עד כיסוי)
- צרור כוסברה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מצרכי הקציצות
- מהדקים לתבנית קרח משומנת בספריי שמן ומחלצים (אפשר להרים אותם ישר לסיר)
- או - מגלגלים לכדורונים פיצים
- מטגנים ב4 כפות שמן להזהבה קלה (בסיר רחב)
- ממשיכים באותו סיר, שמים את העגבניות, רסק, תבלינים על הקציצות
- מערבבים
- מוסיפים את תפוחי האדמה
- מוסיפים 2 כוסות מים
- מבשלים על אש בינונית כחצי שעה
- 2 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה:)
- מגישים על אורז, וזה מושלם גם ככה!
